Joan Carrió Grau


Nascut a Manresa el 1954, ja des de petit mostrava interès pel dibuix; d'adolescent vaig assistir a l'Escola d'Arts i Oficis de Manresa on vaig fer pràctiques de dibuix, pintura i ceràmica; a partir d'aquell moment vaig realitzar les meves primeres pintures a l'oli.
Vaig estudiar Magisteri (professió a la que m'he dedicat) i posteriorment em vaig llicenciar en Geografia i Història, posant més èmfasi en les assignatures relacionades amb el món artístic.
A finals dels 90 vaig assistir a unes classes magistrals que en Josep Martínez Lozano va realitzar al Cercle Artístic de Manresa i aquest fet va marcar el meu interès per l'aquarel·la. Indubtablement també han influït en la meva obra, a part d'altres aquarel·listes, en Oriol Olivé i els companys/es del taller d'aquarel·la del Cercle.


He participat en exposicions col·lectives a la ciutat de Manresa, he exposat de manera individual a l'Aroma, Alba Modes i Cercle Artístic de Manresa. Participo en concursos de pintura ràpida.
Formo part de la junta del Cercle Artístic de Manresa i sóc el responsable d'un taller d'aquarel·la.

Les aquarel·les


Cada tipus de pintura requereix d'unes tècniques que cada pintor es fa seves i que indubtablement pot anar innovant. La manera d'aplicar-les fa que un mateix motiu sigui representat de manera diferent.
Les possibilitats que l'aquarel·la ens ofereix: pintar sobre paper sec, moll, o segons la humitat dels pigments, resulta del tot engrescador.
El control de l'aigua i la intensitat dels pigments em permeten crear unes transparències que són pròpies de l'aquarel·la i amb les quals em sento plenament identificat.
En barrejar els pigments i l'aigua és produeix una rica i variada gamma de colors que s'escampen sobre el paper sense trencar l'equilibri i l'omplen d'alegria i vistositat.
No defujo, però, el fet que si intensifiquem el color podem aconseguir més vida i contrast.

La ceràmica


Un món en el que novament he retornat a experimentar i amb el que gaudeixo modelant les diferents peces que he anat elaborant. Pel tipus d'obres que realitzo, em trobo més identificat amb la ceràmica refractària, però no defujo els altres tipus de fangs i els diferents pigments i substàncies que les poden modificar.® 2018 Joan Carrió - Tots els drets reservats - Site Credits: ramirezdisseny.cat